Blog

Doğa, Teknoloji ve İnsan Odaklı Yaklaşımlar

Tasarım dünyası, hızla değişen teknolojiler, artan çevre bilinci ve insana odaklanan yaklaşımlarla şekilleniyor. Tasarım trendleri, sürdürülebilirlik ve yenilikçi fikirlerle yeniden tanımlanıyor.

Dünyada örneklerini görmeye başladığımız doğa, teknoloji ve insanı odağına alan projelerin daha da artacağına dikkat çeken futüristler, insanlığın zaten başka şansının kalmadığını söylüyor. Futüristlere göre gelecek, ancak dünya kaynaklarını doğru kullanan, geleneksel ve yerel olana önem veren bir tasarım anlayışı ile mümkün.

The New Raw

Döngüsel Ekonomi: Sürdürülebilir Malzemeler

Geleceğin tasarımında sürdürülebilirlik vazgeçilmez. Atıkları en aza indiren, yeniden kullanılabilir malzemelerden oluşan tasarımlar ön planda. Hollanda’daki The New Raw girişimi, geri dönüştürülmüş plastik atıklardan şehir mobilyaları üreterek tasarım dünyasında çığır açıyor. Robotik üretim süreçleri ile atıkları, tasarımın geleceği için değerli bir kaynak olarak yeniden tanımlayan işlevsel, dairesel kreasyonlar tasarlıyorlar.

Minimalist ve Modüler Yaklaşımlar

Daha az eşya, daha fazla işlevsellik! Modüler mobilyalar ve minimalist tasarımlar, esneklik sağlıyor. Japonya’nın geleneksel mimarisinden ilham alan prefabrik evler, küçük alanlarda maksimum konfor sunarak bu trendi destekliyor.

Marina One

Biyofilik Tasarım: Doğayla Bütünleşmek

Biyofilik tasarım, doğayı iç mekanlara taşımayı, doğadan ilham alamayı hedefleyen bir yaklaşım. Yeşil duvarlar, doğal ışık kullanımını artıran pencere sistemleri ve ahşap gibi çevre dostu malzemeler, bu trendin merkezinde yer alıyor. Singapur’daki Marina One projesi, bina içindeki tropikal bir bahçesi ile biyofilik tasarımın mükemmel bir örneği.

Asya pirinç tarlası teraslarından esinlenen teraslar, bir yağmur ormanının farklı dikey seviyelerindeki doğal iklim değişikliklerinden esinlenen peyzaj mimarisi ile bina kompleksinin organik şekli, mikro iklimin iyileştirilmesine ve biyolojik çeşitliliğin artırılmasına katkıda bulunuyor. Dört kulenin ortasındaki  “Yeşil Kalp” alanda 700 ağaç da dahil olmak üzere 350’den fazla farklı ağaç ve bitki türü yer alıyor.

Teknoloji ve Sanatı Birleştiren Akıllı Tasarımlar

Teknoloji, tasarımın sınırlarını genişletiyor. Akıllı mobilyalar ve artırılmış gerçeklik destekli mekanlar, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Güney Kore’deki Digital Pavilion, teknolojiyi estetikle buluşturan projelerden biri. Merkez, ziyaretçilerin bilgi ve iletişim teknolojilerinin temellerini eğlenceli bir şekilde öğrenebileceği çeşitli sergi alanlarına sahip. Özellikle “I City” olarak adlandırılan bölüm, geleceğin sokakları, okulları, kültürü ve yaşam tarzını simüle ederek ziyaretçilere fütüristik bir şehir deneyimi sunuyor.

Yerel ve Geleneksel Olanın Yükselişi

Gelecekte tasarım, yerel kaynaklara ve geleneksel el işçiliğine daha fazla değer verecek. Türkiye’de, Anadolu’nun ahşap işleme sanatını modern tasarımlarla birleştiren projeler, global pazarda dikkat çekiyor.

DEKORLAR

ÜRÜNLER

ETİKETLER

AHŞAP

ATIK

COVİD 19

DOKULA

ENDÜSTRİYEL

ENDÜSTRİYEL TASARIM

GERİ DÖNÜŞÜM

HİJYEN

ISIL ENERJİ

KARANTİNA

KARBON AYAKİZİ

MASKE

MEKAN VE ÜRÜN TASARIMI

MESAFE

MOBİLYA TASARIM

ORMAN

ORMAN BAKIM

ORMAN VARLIĞI

ORMAN ÜRÜNLERİ

RENKLER

STARWOOD

TASARIM

ÇEVRE

İNEGÖL

SIFIR ATIK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir